Nieuws

Gebeurtenissen, nieuwtjes en pas-sessies die het verdienen om in de schijnwerpers te staan:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Oktober 2022 – april 2023

Marketingcommunicatie ReisOrkest Arnhem in oprichting

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Juni – September 2021

Marketingcommunicatie Kunst voor Klimaat Festival Nimma aan Zee
 


We zaten nog een beetje in de aftercorona periode toen ik in juni 2021 aanhaakte bij het Kunst voor Klimaat festival voor LUX dat in september 2021 plaats vond. Desondanks stond er een heel afwisselend en mooi programma met gerenommeerde sprekers en ‘influencers’, kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en filmmakers klaar. Met als insteek: “Stel: het is 2220. Nijmegen kent geen Waalstranden meer, maar zeestranden. Door de opwarming van de aarde is de Waal de zee geworden. Wat betekent deze nieuwe situatie voor onze manier van leven en de natuur?” Tijdens deze tweede Nimma aan zee – Kunst voor klimaat festival van nodigden we het publiek uit samen op zoek te gaan naar antwoorden.

Met o.a.schrijver Adriaan van Dis, Natuurfotograaf Jimmy Nelson, Theatervoorstelling De Zaak Schell, Wadlopen, VR-films, Films & nagesprekken over klimaat, natuur & kunst uit de ‘Toekomst’, Workshops ‘Leren Protesteren’, Straatberaden in de wijk, een Escaperoom en Pig Draw Tekenactiviteit gingen we met het publiek in gesprek; lieten we ze een beleving ervaren, erover meedenken, tekenen, discussiëren, etc.

Mijn rol was de marketingcommunicatie en het concept van de middelen & tools opzetten + mede-aansturing en ontwikkeling van de aankleding samen met het productieteam en ontwerpers. Het publiek kwam, zij het soms nog aarzelend om met zoveel mensen in een zaal te zitten – zonder de 1,5 meter te hoeven aanhouden-. De gesprekken na de films, theatervoorstelling en activiteiten waren intrigerend, we moeten nú ingrijpen, maar waarom gebeurd dit maar zo mondjesmaat? Jong en oud roerde zich in de gesprekken. Er is geen kant-en-klare oplossing, alle kleine beetjes helpen maar er is een ernstige noodzaak om écht in te grijpen met klimaatoplossingen. Het festival heeft in ieder geval weer veel mensen aan het denken gezet en krijgt volgend jaar een vervolg.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Mei – september 2020

Communicatie in coronatijd: Focus Filmtheater Arnhem

(Crisis)communicatie in coronatijd. Deze interimklus was een hele bijzondere in een hele gekke tijd. Half maart vloog corona onze wereld in… Vanaf april zou ik aan mijn interimklus bij Focus Filmtheater Arnhem beginnen. Maar Focus moest dicht vanwege corona, net als zovele culturele instellingen in Nederland en de wereld.

Met de hoop op heropening in juni ben ik in mei alsnog begonnen als interim hoofd marketingcommunicatie. We koersten met een publiekscampagne af op de (her)opening in juni. We wilden het publiek een gevoel van veiligheid en een warm welkom geven. Om de angst even achter zich te kunnen laten en te genieten van een middag/avondje uit in de filmzalen en horeca.

In de campagne communiceerden we regels, maatregelen én vooral ook wat er wél kon. De met linten afgezette zalen en borden met regels werden gemixt met kartonnen filmfiguren zodat de bezoeker zich niet zo alleen voelde. De route werd in de huisstijl met zachte kleuren aangegeven. Duidelijk, maar warm. We ontwikkelden een Focus 1.5 beeldmerk met een hartje, dat herkenbaarheid en een welkom gevoel gaf. Focus was weer open!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Mei 2019

In aantocht: een nieuw seizoen dus nieuw programma: Musis & Stadstheater Arnhem 19|20

Wederom voor mijn interimklus bij Musis & Stadstheater Arnhem, podium voor muziek: het mee ontwikkelen van de nieuwe seizoensbrochures seizoen 19/20.
►In april kwam de Seriebrochure Klassieke muziek van Musis uit (concept, redactie & productie).
►In mei kwam de hele Seizoensbrochure van Musis & Stadstheater Arnhem met het gehele muziek-, theater-, dans- en cabaretprogramma seizoen 19/20 uit. (redactie Musispagina’s).

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

17 januari 2019

Breder dan klassiek: Amsterdam Sinfonietta met Blaudzun

Voor mijn interimklus bij Musis Arnhem, podium voor muziek, ben ik bij de marketing van een bijzonder concept betrokken: de ‘Breder dan klassiek’ concerten van het Amsterdam Sinfonietta orkest. Ze zijn een begrip in de Nederlandse concertzalen. Met het idee van kruisbestuiving werkt het strijkorkest samen met pop-, jazz- en wereldmuziekartiesten. Dit leidde al tot vele memorabele optredens en uitverkochte zalen, met onder anderen Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en Chick Corea. Dit jaar had zanger en indiepop artiest Blaudzun de eer. Bijzonder om aan de marketing en kruisbestuiving van dit project mee te werken! 🎶

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

29 oktober 2018

Expeditie Apeldoorn challenge
razende reporter

‘Expeditie Apeldoorn’ was met recht een ‘expeditie’ te noemen! Met 50 Eventplanners (en aanverwanten) kriskras door Apeldoorn met deze mini’s om de mooiste locaties te bezoeken 💚. Ik mocht mee als razende reporter samen met Judith Nijssen & videograaf #Daan.
Verslag & aftermovie van Expeditie Apeldoorn: https://www.events.nl/nieuws/expeditie-apeldoorn-challenge

#ConventionBureauGelderland #ApeldoornCongresstad #events.nl

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

6 juli 2018

Groen en duurzaam PleinPubliek
Zeepfabriek Nijmegen 10 jaar!

Geslaagde, feestelijke en groene Pleinlunch @ Castellaplein, Bottendaal waar mijn werkplek #ZeepfabriekNijmegen aan ligt. De verbouwde Zeepfabriek en de omgeving bestaat dit jaar 10 jaar! Mooi moment om te vieren met de omwonenden en omwerkenden! Mooi ook om de verschillende groepen buurtbewoners en werkenden samen te zien genieten! Wij verzorgden het evenement en de placemats (dit waren de uitnodigingen). Operatie Steenbreek van De Bastei, Margot Ribberink & Ingrid Kerkvliet kwamen ook nog even langs #zogroenkanhetzijn #verbinden #samensterk #italiaanseinslag 🎉🌱🌿🍽🥤🎶

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

12,13 & 14 januari 2018

Opening vernieuwde musis arnhem
aftermovie

Het waren rollercoasterweken om het vernieuwde gebouw & het programma van het openingsweekend Musis spic & span te krijgen. Maar het is gelukt 😊. Koningin Máxima en de ca. 10.000 bezoekers waren erbij. Heb je het Festivalweekend gemist? Kom live kijken bij een concert 🎶 in Musis Arnhem en check hierboven de aftermovie!
#Mooie #interim #communicatieklus 😃

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

23 juni 2017

Blog Zoet & zout festivalseizoen
Voor: Musis & Stadstheater Arnhem

Met het bos, de duinen en het strand als podium, struin ik het mooie festivaleiland Oerol af. Op pad met 10 Oerolinnen raken de voorstellingen stuk voor stuk de thema’s van ons leven.

We evalueren de voorstellingen tijdens het terugfietsen, liggend in het gras of dansend op de eblijn. Lol, lonelyness, leeftijd, levenslust, liefde…

Iedere Oerolin heeft haar eigen verhaal. Met 700 man publiek zitten we tijdens een flinke regen- en stormbui een voorstelling van 1,5 uur uit op het zilte strand. Het maakt niet uit. We warmen snel weer op in café de Rustende jager waar een onverwacht goede live band speelt.

Terug op het vaste land. Het gewone leven begint weer maar met de beelden van de voorstellingen op Oerol in ons hoofd, zijn de dagen erna zoet, licht en aangenaam. Dat is wat de beleving van theater doet. Enkele Oerol- en festivalartiesten komen gelukkig ook naar Arnhem, ze zijn de komende zomerperiode nog ‘voor te proeven’ op een van de heerlijke zomerfestivals. Vanaf 2 september staan ze gezout en gezoet weer in onze eigen Arnhemse zalen!

Over Carla Nent
Kunst- en cultuur eter, beelddenker, eilandhopper en waterrat.
Interim marketing & campagnes Musis & Stadstheater Arnhem
BLOG VOOR MUSIS & STADSTHEATER ARNHEM 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

januari 2017

POSITIEF BEWEGEN MET BETER KOERSEN
FOTOSHOOT & BLOG: ‘HELP IK MAG MIJN BAAS!’
 

Maak kennis met ‘Sjoerd’: teammanager, sportief aangelegd, dol op fietsen én zijn collega’s. En zij óók op hem. Zoals het in elke samenwerking gaat hebben Sjoerd en z’n team uiteraard weleens discussies. Dat is gezond en werkt als een goede voedingsbodem.

HOE TEAMLEIDER SJOERD EEN LEUKE BAAS WERD
In deze veranderende tijdsgeest anno 2017, worden hoge eisen gesteld aan organisaties en teams. Ook aan teamleiders zoals Sjoerd. Daarom gaan wij in onze interventies met ‘Sjoerds’ op zoek naar een organisatievorm waar jullie voor de klant én de medewerker het verschil maken. Waar medewerkers elkaar ‘voeden’ en meer werkplezier ervaren. Waar vertrouwen in plaats van controle heerst en professionals zelf achter het stuur zitten.

EN ZE WERKTEN NOG LANG EN GELUKKIG…
Sjoerd en zijn team hebben een nieuwe koers gezet. Sjoerd stuurt nu op 2 routes: de harde ‘bedrijfskundige’ kant als ook de zachte ‘gedrags- en bewustzijns- kant’ van zijn medewerkers. En, ja, dat maakt hem enigszins geliefd bij zijn teamleden, met gepaste afstand, dat dan weer wel! Als organisatie ontwikkelaars willen we heel graag dat organisaties en de mensen die daar samenwerken gelukkig zijn met elkaar. En daardoor succesvol. Daar sturen we op met onze interventies bij de teams van Sjoerd. >>LEES DE HELE BLOG

WEBSITE, FOTOSHOOT & BLOG VOOR: BETER KOERSEN ORGANISATIE ONTWIKKELAARS

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

20 november 2016

KLEUR BEKENNEN BIJ KUNSTMAGAZIJN nijmegen

Elke 6 weken is er een nieuwe expositie in de kunstuitleen/winkel Kunstmagazijn in Nijmegen. In november was dat de expo KLEUR: Pigment vs. Pixel. Een verrassende expositie waarin het gebruik van kleur centraal staat in de werken van de beeldend kunstenaars Esmee Seebregts (tempera op paneel en papier), Godelieve Krekelberg (fotografie en video) en Jan Tregot (sculpturen). Ik mocht hen interviewen over de visie achter hun werk. Lees meer over de activiteiten van Kunstmagazijn. 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

12 juni 2016

Eeuwige lente in de Zeepfabriek: Open Ateliers 12 juni

Op 12 juni gooien alle Zeeplieden hun deuren open voor een Open Atelierdag. Onder het thema: Eeuwige Lente, presenteren alle atelierhouders hun werk. Foto’s, tekeningen, mode, boeken, trompe l’oeils en zelfs apps. Als een van de ‘Zeepers’ kun je me vinden in atelier 14g. Kom langs en laat je verrassen!

>Locatie: Zeepfabriek Nijmegen, Graafsedwarsstraat 14, Nijmegen.
Tijd: 12.00-17.00 uur.
>Volg de Zeepfabriek voor actuele zaken op facebook: ZeepfabriekNijmegenzeepfabrieknijmegen.nl
>Ontwerp flyer: Roel Seidell

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

20 sept 2015

OPEN DAG LINDENBERG ALDENHOF nijmegen

Een broertje van de ‘grote’ Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen, gooide op 30 september 2015 in de Aldenhof haar deuren open. Buurtbewoners konden een middag gratis meedoen of kijken bij diverse workshops muziek, dans, zang, rap van de Lindenberg/New Arts. Samen met de activiteiten van de twee andere bedrijven in het pand van de Aldenhof: de Urban Academy en Jongeren Werk Dukenburg, werd het een toffe en gezellige middag.
Namens de Lindenberg zorgde ik -samen met New Arts en de andere huurders van LA- voor de organisatie en communicatie van de Open Dag.

>Ontwerp middelen: Suci Patti.
>Meer over de Lindenberg LA en New Arts.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

17 maart 2015

Cultuur & ondernemen
Talkshow COEN Ontmoet 17 maart 2015

COEN, het nieuwe platform voor cultuur en ondernemerschap Nijmegen ging begin september 2014 ‘online’. Het platform biedt hulp aan ondernemende professionals in de kunst- en cultuursector in Nijmegen en omgeving. Of het nu om een korte workshop, lange training of inspiratieavond gaat. In tijden van het verdwijnen van subsidies en andere financieringsstromen is het belangrijk dat deze groep op andere manieren hun ‘bestaan’ kan voorzetten en COEN wil daarin helpen. Als communicatie-adviseur hielp ik bij het opzetten van het platform en het communicatiestuk zoals de website, flyers en social media en het organiseren van inspiratie-events. Een terugkerend event zijn de COEN Ontmoet bijeenkomsten in de vorm van een interactieve talkshow.
>Zie voor Meer COEN: facebookpagina Coen-Cultuur
>Ontwerp middelen: studio0404

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
februari 2015

New Arts Nijmegen maakt het ‘Verschil’

Project boost zelfvertrouwen jongeren

We zijn er al een klein jaar mee bezig. Het project ‘Geen verschil’ van de Sint Jorisschool in Nijmegen door New Arts Nijmegen. Met het project wil New arts jongeren op scholen in leerweg ondersteunend onderwijs (voor leerlingen met bijv. dyslexie, autisme of ADHD) een steuntje in de rug geven rondom hun negatieve imago. Geïnitieerd door een ex-leerling van de school heeft New Arts gezorgd voor inspirerende urban arts workshops en een spetterend schoolfeest. Tenslotte schreef rapper Sticks (bekend van Great Minds, Fakkelteitgroep en Opgezwolle) een op maat gemaakte track en videoclip voor de school die in januari 2015 uitkwam. Als communicatiecoach van een aantal New Arts medewerkers ben ik betrokken bij de communicatie en organisatie van dit project. www.newartsnijmegen.nl.
>Bekijk de videoclip die Sticks na deze dag voor de jongeren maakte!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

21 december 2014

Zalige Zeepzondag 
IN DE ZEEPFABRIEKOpen ateliers Zeepfabriek

OPEN ATELIERS – KERSTMARKT – KUNST DESIGN

Op zondag 21 december is mijn werkplek, de Zeepfabriek in Bottendaal Nijmegen, open voor publiek. Alle 25 atelierhouders tonen hun werk en wijkbewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom voor een kijkje in de ‘keuken’ van alle creatieve ondernemers in de fabriek. Sommige creaties worden zelfs ter plekke op maat gemaakt. Dompel je onder in gezelligheid met hartverwarmende versnaperingen en vinyl-omlijsting.
Entree is gratis. Adres: Graafsedwarsstraat 14g Nijmegen.
>Meer over de Zeepfabriek:
>www.zeepfabrieknijmegen.nl
>de blog van de Zeepfabriek. 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Maart 2014

‘Ik ben een Lindenberger’   
Lindenberg, huis voor de Kunsten

Sinds mei 2013 loop ik er regelmatig rond.  De afdeling Marketing & communicatie van de Lindenberg voelt soms bijna als een tweede werkplek. Als vliegend keep voor allerlei publiciteits- en marketingactiviteiten schuif ik heen en weer tussen webteksten voor een cursus zeefdrukken en social mediaberichten en -acties voor  een mooie theatervoorstelling. Met een mooie huisstijl annex aardappelletters als uitdaging voor flyers, posters. Op de achtergrond klinkt gepingel op een gitaar of ruw geroffel op een drumstel. Een Lindenmarket in zicht? We duiken het kledingdepot in voor decoratiemateriaal voor een fotoshoot. Er wordt hard gewerkt aan publiciteit. Kom lekker lachen bij een cabaretvoorstelling, kom genieten van je zoon tijdens de eindpresentatie gitaarles, produceer een leuke eigen lamp tijdens een zeefdrukles. Maak het bij de Lindenberg! Oeps, nu lijk ik net een echte ‘Lindenberger’ ;-). Meer Lindebergergevoel op: www.delindenberg.com

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

14 september 2013

ZeepZoo     Zeepzoo project Zeepfabriek Nijmegen

Onder de noemer ZEEPZOO veranderde op 14 september 2013 de Zeepfabriek in een wonderlijke dierentuin. De ateliers werden binnenverblijven waar het dankzij de regen goed toeven was. Kunstenaars, ontwerpers, fotografen en andere creatieven lieten zich van hun beestachtigste kant zien. Zóó was er o.a. een reuzenaquarium, een zoofotograaf, vuurvliegjes in een doos, grote insecten, dierentooien, zoozorg, een zoovenirshop & vergane glorie van dierenhelden. Waren er optredens van Claustrofonie en Hé Paardelul en stegen dOrvillecopter en Ostrichcopter op. Voor de verzorging van de innerlijke mens kon er gesmikkeld worden bij Bollyfoods. Ruim 200 grote en kleine bezoekers verbleven in ZEEPZOO. Meer Zeepfabriek op: www.zeepfabrieknijmegen.nl

ontwerp flyer © Tinytoko & Jet Westbroek

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

28 mei 2013

Bijeenkomst do’s en dont’s
digitale interactieve magazines/brochures
 TVB- digitale magazines

Voor wie: Tekst-, Vorm- en Beeldmensen die zich (gaan) bezighouden met het adviseren over of het maken van digitale magazines & brochures.

Wat: digitale variant van fysieke magazines/brochures. En dan hebben we het niet over ‘slechts’ een toevoeging van een layar-app of QR-code, maar met interactie. Naast tekst, beeld en vorm gaan filmpjes, geluid en animaties een steeds belangrijkere rol spelen.

De sprekers waren:

  1. Maker en uitgever Arco van den Berg van Tabulanova (www.tabulanova.nl)
  2. Ontwikkelaar & adviseur Hans Lodewijkx van X-hoogte, bureau voor visuele communicatie Tilburg (www.x-hoogte.nu)
  3. Fotograaf/filmer/adviseur August Swietkowiak (www.swietkowiak.com)
TVB-groep

Het initiatief van deze bijeenkomst komt uit de Tekst-, Vorm- en Beeld-groep (TeeVeeBee) van LinkedIN. Maar ook andere geïnteresseerden zijn zeer welkom!

Meer over Teeveebee op de facebookpagina en LinkedINgroep van Teeveebee.

 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

1 september 2012

Camping aan Zicht project

1 september 2012. De Zeepfabriek blijkt een erg fijne plek. Zeepgenoten zo niet nog fijner! Pasklanten weten Goodsy’spaskamer te vinden voor een make-over of pasronde. Voor de herfst inviel werd er door de Zeepfabriekers nog een leuke nazomeractiviteit georganiseerd met en voor alle zeep- en buurtgenoten op het plein van de Zeepfabriek. ‘Camping aan zicht’ met kunst en ontmoetingen op het Zeepplein, Bottendaal.

Voor een terugblik bekijk hier een uitgebreide reeks leuke foto’s

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

3 januari 2012

Nieuwe werkplek: Zeepfabriek Nijmegen

3 januari 2012. Een goed begin van het nieuwe jaar! Nieuwe werkplek gevonden en inrichten. Locatie: Zeepfabriek Nijmegen (Oude Dobbelmanfabriek). Ik deel een atelierruimte met twee andere ZZP-ers: interieurarchitect Marijke van de Vorstenbosch (www.clipl2r.nl) en online communicatiespecialist Marjolijn Zegers (www.MarjolijnZegers.nl). Een inspirerende plek waar zo’n 20 toegepaste kunstenaars en aanverwanten hun eigen bedrijf hebben.

Geïnteresseerd wat er in de Zeepfabriek gebeurt en wie er nog meer zitten? www.zeepfabrieknijmegen.nl .

Zeepfabriek gebouw
fotobewerkt

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>